Voedingsadvies voor een platte buik

Veel suikers en koolhydraten tot overgewicht leidt.
Als je veel suikers en koolhydraten eet krijgt je lichaam meer glucose binnen dan het kan verbranden. Het overtollige glucose wordt onder invloed van het hormoon insuline opgeslagen als vet. Als je bloedsuikerspiegel regelmatig hoog is gaat je lichaam ook steeds minder vet verbranden.
Als er veel suiker in je bloed aanwezig is, is het voor je lichaam namelijk niet nodig om vet te verbranden voor extra energie. Glucose is een ‘goedkope’ brandstof, het kost het lichaam heel weinig energie om dit om te zetten in brandstof voor de cellen.

Gezonde voeding voor die strakke buik

Wat is dan gezond? Waar kun je die koolhydraten mee vervangen? Met eiwitten en gezonde vetten. Die vind je in vlees, vis, ei, groenten, noten, kokosolie, zaden en pitten. Let op, de koolhydraten hoef je niet helemaal weg te laten maar kies voor de juiste koolhydraten. Je vindt deze in groenten, fruit, havermout, quinoa, peulvruchten en zoete aardappelen.

Nog belangrijker is dat je met deze voedingsmiddelen niet alleen een gezond, maar ook een afwisselend voedingspatroon creëert. Let er bovendien op dat je bewerkte voedingsmiddelen voortaan laat staan. In bewerkte voedingsmiddelen – ja, ook de voedingsmiddelen die beweren volledig natuurlijk en gezond te zijn – zitten vaak veel stiekeme ongezonde suikers en vetten verwerkt.

Eet geen snelle suikers. Dit soort suikers komen vooral voor in koek, snoep, gebak en ijs. De simpelste regel is eigenlijk: koolhydraten met vezels zijn goed, koolhydraten zonder vezels kun je beter zo veel mogelijk vermijden. En die laatste zijn met name de bewerkte of geraffineerde koolhydraten van frisdranken, vruchtensappen, wit brood, witte pasta, gebak etc. Hoe je daar van af blijft lees je in de blog Zo slaag je met een koolhydraatarm dieet.

  • Combineer fruit en andere koolhydraten met vetten of eiwitten. Zorg bij elke maaltijd voor eiwit en goede vetten. Deze vertragen de opname van suiker in het bloed en hebben zelf bijna geen effect op de bloedsuikerspiegel. Vooral bij het ontbijt is deze regel heel belangrijk.
  • Amandelen zitten boordevol gezonde vetten die je craving naar snacken verminderen én ze zorgen voor spierherstel en –opbouw. Neem een handje amandelen als lekker tussendoortje.
  • Magere yoghurt is niet alleen een calcium, maar ook een probioticum dat vetopslag bestrijdt en voorkomt een opgeblazen gevoel. De probiotische (goede!) bacteriën in yoghurt zorgen voor een betere spijsvertering.
  • Eieren zijn de perfecte bron van proteïne en eiwitten. Als je ontbijt met een ei, zal je de rest van de dag minder honger hebben. Een gekookt eitje is een optie, maar wat dacht je van een omelet met een uitje en tomaat?
  • Zalm bevat veel omega-3 vetzuren. Dit helpt je stofwisseling ook te versnellen waardoor je meer calorieën verbrand en dus sneller afvalt.
  • Watermeloen zit – hoe verrassend – vol met water. Om precies te zijn voor 92%. Dit water helpt je lichaam goed door te spoelen, met als gevolg een vermindering van een opgeblazen buik. Ik zal deze platte buik -stimulator even moeten skippen, want meloen en ik gaan niet zo lekker samen al zolang ik mij kan herinneren. Maar voor jullie is het vast een aanrader!

Doorzettingsvermogen

Snel een platte buik wil iedereen! Besef dat snel een platte buik in een week niet realistisch is. Door de voedingsadviezen van het platte buik dieet te volgen, daarbij ruim voldoende te bewegen en buik oefeningen te doen, zal bij iedereen het vetpercentage van de buik verminderen. Doorzettingsvermogen is heel belangrijk! Houd de stoelgang iedere dag op gang!

Een mooie, strakke buik. Wie wil dat nu niet? Toch lijkt het voor veel mensen een mysterie hoe ze hun buik zo strak zouden kunnen krijgen.
Nu is de oplossing via EMSlim, maak snel een afspraak.!